6 Hovedfordeler ved å vedta et eldre kjæledyr

  • 2024
Anonim

Du har bestemt deg for at du er klar til å adoptere et nytt kjæledyr, og du er på vei til ditt lokale husly eller dyrredning (det beste stedet å få en ny pelsvenn, duh!). Men før du spretter opp en kattunge eller valp, bør du vite at det er mange gode grunner til å oppta et eldre kjæledyr. November er vedta en Senior Pet Month, så her er 6 fordeler med å vedta en eldre katt eller hund.

De kan komme forutdannet: Mange eldre kjæledyr havner i husly fordi deres eiere døde, eller på grunn av en annen uforutsett konsekvens. På grunn av dette er eldre kjæledyr ofte gode følgesvenner som allerede er hjemmeutdannede, eksperter på å gå i bånd, og kan komme forhåndslastet med noen ekstra triks! Dette kan være en ekte hodepine reliever, da mye stress i et nytt kjæledyr kommer med all trening som går inn i den. Spør hvem hvalpen har tygget favorittskoene sine, eller hvis kattunge som har peed i ryggsekken!

kreditt: Halfpoint / iStock / GettyImages

Mindre energi kan være en god ting: Valper og kattunger er søte, det kan ikke benekte det, men de kan også ha mer energi enn du vet hva du skal gjøre med! Den energien kan manifestere som kattunger kjører rundt og myrder hele natten, eller valper får inn i alt med sin grunnløse nysgjerrighet. For ikke å nevne de lange turene og turene til hundeparken må du ta for å bære dem ut. Avhengig av deres helse og alder, kan eldre kjæledyr være fornøyd med en rolig spasertur, eller til og med bare litt tid utenfor. Som betyr at de ofte bare er glade for å snooze ved føttene eller se på TV med deg, noe som betyr mye mindre arbeid på din side.

De har mindre sannsynlighet for å skade huset ditt: Valper og kattunger er beryktede for å komme seg i ondskap. Valper og kattunger elsker å tygge sko, møbler, toalettpapir og nesten alt annet de kan komme inn på. Valper og yngre hunder kan også ødelegge portene i et forsøk på å rømme, eller grave hull gjennom hele hagen din. Senior hunder er mye mer avslappet og har ikke samme anstrengelser å tygge, utforske og flykte som sine yngre kolleger.

kreditt: Tuutikka / iStock / GettyImages

Du vet hva du kommer inn på: Hvor mange ganger har du kjent noen som trodde de skulle få en mellomstor hund, og så overraske! Slår ut valpen var en del Great Dane og det ender opp med å bli 70 pounds! Eller du trodde du skulle få en utgående kattunge, og katten som den vokser inn, er den typen som for det meste gjemmer seg under sengen? Unge dyr, som barn, er noe av et mysterium om hva de skal vokse opp til å være. Men med et eldre kjæledyr kan du satse på at 10 år gamle pudder ikke kommer til å vokse lenger, og den snuggle bug katten er mest sannsynlig å forbli den måten. Eldre kjæledyr har allerede vokst inn i deres personlighet og størrelse, så det er mindre overraskelser involvert.

De er en kortere forpliktelse: Når det gjelder kjæledyr, er hvert kjæledyr en forpliktelse, og bør ikke bli tatt lett, men en ny kattunge eller valp kan være en 13-20 år lang forpliktelse. Et eldre kjæledyr er en fin måte å oppleve all glede av å ha et kjæledyr, med mindre bekymring for hvor du skal være eller hvordan livet ditt kan forandre seg de neste 15 årene.

kreditt: cglade / iStock / GettyImages

Du sparer virkelig et liv: Ikke misforstå, når du adopterer et dyr, redder du et liv. Men eldre hunder og katter er mye mer sannsynlig å bli euthanized, og lever ut de siste dagene eller ukene i ubehag eller forvirring av et høyt, overfylt ly. Og jeg er selvsagt overbevist om at disse kjæledyrene vet hva du har gjort for dem, og deres takknemlighet er tydelig fra deres første tur hjem.

Så hvis du er klar for et nytt kjæledyr, og du er interessert i å hjelpe en hund eller katt til å leve ut sine skumringsår i komfort og trygghet i et hjem, oppta et eldre kjæledyr. De er et flott tillegg til familien, og du vil ikke angre på det!

3 hovedfordeler med auberginevann Video.

3 hovedfordeler med auberginevann (Kan 2024)

3 hovedfordeler med auberginevann (Kan 2024)

Neste artikkel